Asijský handicap - co to je a jak s ním sázet?

Pokud patříte mezi sázkařské nadšence, určitě jste už slyšeli o asijském handicapu. Sázkaři si ho oblíbili zejména u sázení na fotbalové zápasy, u kterých se mohou „pojistit" proti nerozhodným výsledkům. Jestliže chcete svůj sázkařský um posunout na novou úroveň, určitě byste se s ním měli seznámit, ostatně na něj narazíte u většiny oblíbených sázkových kanceláří.

Co je to asijský handicap?

Asijský handicap je typ sportovní sázky oblíbený především ve fotbale a dalších míčových sportech. Jeho princip je jednoduchý - spočívá ve vyrovnávání šancí obou týmů pomocí fiktivního náskoku či ztráty. Favorit tak vstupuje do zápasu s pomyslnou ztrátou, outsider naopak s plusovými body k dobru.

Díky tomu se kurzy na výhru obou týmů přiblíží. Sázky na asijský handicap nabízí dnes již většina velkých sázkových kanceláří působících v Česku, jako je Tipsport, Fortuna nebo Chance.

Výhody asijského handicapu

+ výhodnější kurzy na favority zápasů

+ možnost pojistit se proti remíze

+ u některých handicapů šance na vrácení vkladu

+ široká nabídka v předních sázkových kancelářích

Nevýhody asijského handicapu

- složitější pro nováčky

- dostupný pouze u vybraných sportů

Jak asijský handicap funguje?

Handicap se udává v gólech či bodech a může nabývat různých hodnot - například -0,5; -1; -1,5 v neprospěch favorita, nebo +0,5; +1; +1,5 ve prospěch outsidera. Pro lepší přehled si vše ukážeme na příkladu:

Představte si fotbalový zápas, kdy je jednomu z týmů přiřazen handicap -1,5. Aby byl takový tým pro sázkaře vítězný, musí vyhrát minimálně o 2 branky. Při výhře o jeden gól a remíze či prohře by byla daná sázka nevýherní.

V případě celých hodnot handicapu (+1; -1; +2; -2) může dojít k remíze na sázce neboli situaci, kdy ani jedna strana nesplní podmínky pro výhru. Vklad je pak sázejícímu obratem vrácen.

Kde sázet na asijské handicapy?

Pokud si chcete asijský handicap vyzkoušet, určitě největší nabídku najdete u Tipsportu. Handicapy zde máte k dispozici u řady fotbalových soutěží v rozmezí od -4,5 až po +4,5. Asijské handicapy ale v různé míře podporují i další přední sportovní sázkové kanceláře, včetně Fortuny nebo Chance.

Tipy a strategie

Pro úspěšné sázení na asijské handicapy je třeba přesně odhadnout sílu obou soupeřů a šance na vítězství favorita. Pomoci vám mohou naše sportovní tipy, které poskytujeme v rámci sázkařského poradenství. Zároveň se vyplatí sledovat, jak se kurzy u asijských handicapů vyvíjí v čase a všímat si neobvyklých pohybů. Obecně ale platí, že čím dříve vsadíte, tím výhodnější kurz získáte.

Asijský handicap nabízí atraktivní způsob sázení, který dokáže zpestřit sázkařský zážitek a potenciálně zvýšit vaše šance na výhru. Pokud se řadíte mezi nováčky, nepouštějte se do sázení hned po hlavě. Nejprve si pečlivě nastudujte, jak sázení s handicapem funguje a co od něj lze očekávat. Využít můžete i naše sázkové poradenství a sportovní tipy na sázení.