Jak funguje ziskové sázení? (ilustrace na dropech od Betting.girl)

Většina sázkových poradenství prezentuje svou práci jako čtení z věštecké koule. ONI přesně VĚDÍ, jak další zápas skončí, což je ta největší LEŽ, jakou může sázkové poradenství z pusy (potažmo z klávesnice) vypustit (více o sázkových podvodnících najdete v našem seriálu Nenech se podvést).

Dovolte nám, abychom tento mýtus vyvrátili. Jak to tedy se ziskovým sázením je?

Jednoduše řečeno, práce skutečně ziskového sázkaře probíhá vždy před zápasem. Ziskový sázkař analyzuje pravděpodobnosti a potažmo nabízené kurzy a hledá CHYBY v sázkovkách.

Cílem ziskového sázkaře je identifikovat kurzy, které jsou vyšší, než by vzhledem k pravděpodobnosti měly být. Na tyto kurzy pak sází - opakovaně.

Díky pravidelnému sázení na kurzy vyšší, než mají být, pak sázením vydělává více, než utrácí. Je to jednoduchá matematika, na kterou však podvodník bohužel nemá dostatek mozkových buněk. Proto mu zbývá jen balamutit důvěřivé sázkaře.

A jak poznat, že tip byl skutečně kvalitní?

Nejsnadnější způsob jsou dropy. I pokud bookmaker vypíše chybné kurzy, směrem k zápasu tyto kurzy opravuje. A těsně před začátkem zápasu je už většina chyb opravených - tj. kurzy jsou nižší, než byly v době podání ziskovým sázkovým poradenstvím. Tomuto jevu se říká „dropy" (poklesy kurzů) a pakliže je v nabídce sázkového poradenství vidíte pravidelně, je to znak kvalitního tipaře.

Více ilustruje obrázek z tipu, který byl podán v našich Tipech zdarma. Na prvním obrázku vidíte námi podaný kurz (1.60), na druhém obrázku pak zavírací kurz v českých sázkovkách (1.43).

Vlevo je kurz, za který jsme tip podali. Vpravo je zavírací kurz, který potvrzuje, že jsme sázeli s hodnotou (našli jsme chybu v sázkové kanceláři, na čemž se vydělávají peníze).

Rozdíl v hodnotě těchto dvou kurzů je něco okolo 11%. To znamená, že pokud na takové kurzy budete sázet opakovaně, dosáhnete zhodnocení 11%. A je vám úplně jedno, zdali příští tip vyhraje a nebo nevyhraje - když se na konci období sečtou všechny vaše vklady a výhry, budete mít v peněžence vždy více peněz.

Pozn.: Existuje velmi malé procento tipařů, kteří dokážou sázet na velké trhy a tzv. „proti veřejnosti". To má za následek, že jejich tipy mají o něco menší dropy, případně že jsou některé jejich tipy zcela bez dropů. Tito tipaři jsou však velice vzácní a hlavně - i u nich dost často alespoň na menší dropy narazíte. Tzn. pokud jste narazili na tipaře, který hraje ve většině případů kurzy, co se směrem k začátku zápasu nesnižují, je to mnohem pravděpodobněji podvodník nežli genius.